Apple vinde controlerul Xbox Microsoft in magazinul sau online

Acum, cand dispozitivele mobile  Apple accepta controlerele de jocuri ale consolei, compania face ceva ce ar fi fost de neimaginat chiar si acum cativa ani – vinde Xbox Wireless Controller prin magazinul sau online.

Cheltuiti 60 USD si puteti utiliza gamepad-ul oficial Microsoft pentru a juca titluri de suport pe Apple TV, iPad sau iPhone. Desi Apple nu este cu siguranta un strain la vanzarea produselor Microsoft (Office este disponibil de ani de zile), este inca o vedere ciudata cand compania pozitioneaza Apple TV ca un pseudo-concurent la Xbox One.

In mod curios, DualShock 4 la fel de compatibil Sony nu se gaseste nicaieri in magazinul Apple. Asta nu inseamna ca Apple joaca favorite (poate fi vorba despre negocierea unei tranzactii de vanzari), dar va trebui sa mergeti in alta parte daca preferati sa aveti un controler PS4 in mainile dvs.

Nici ca aceasta este neaparat o problema. Asistenta extinsa a gamepad-ului Apple este utila in parte, deoarece nu trebuie sa cautati departe un hardware compatibil – puteti ridica un gamepad in multe magazine locale daca nu aveti deja ceea ce aveti nevoie.

Xbox One este o consola de jocuri video de casa din a opta generatie care a fost dezvoltata de Microsoft. Anuntata in mai 2013, este succesorul Xbox 360 si a treia consola din brandul Xbox. A fost lansat pentru prima data in America de Nord, parti din Europa, Australia si America de Sud in noiembrie 2013, precum si in Japonia, China si alte tari europene in septembrie 2014.

Este prima consola de jocuri Xbox lansata in China, in special in Zona de liber schimb din Shanghai. Microsoft a comercializat dispozitivul ca „sistem de divertisment all-in-one”, de unde si numele „Xbox One”. Xbox One concureaza in principal impotriva PlayStation 4 Sony si Wii U si Switch de la Nintendo.