Ce mai poti face pe Android 10?

Glisare mai inteligenta intre aplicatii
Android este plin de glisari, dar sistemul gestual actual al software-ului are mai mult decat pare. Mai exact, cand vine vorba de arta de a comuta intre aplicatii, exista un mod ascuns interesant de a explora continuum-ul aplicatiei intr-un mod mult mai eficient decat ceea ce face Android 10 in mod implicit.

Cum sa-l gasiti?
Gestul standard pentru comutarea intre aplicatiile recente de pe Android 10 este o glisare orizontala de-a lungul marginii de jos a ecranului. Este in regula daca stii ca ultima aplicatie pe care ai folosit-o este cea pe care vrei sa o intorci, dar cel mai adesea nu iti amintesti exact in ce ordine apar aplicatiile tale recent deschise – si, prin urmare, ajungi sa rasuciti orbeste si sperand ca veti ajunge in cele din urma la aplicatia dorita. Nu este un mod eficient sau eficient de a face lucrurile si, de obicei, are ca rezultat mai multa frustrare decat succes.

Un gest mai fiabil de deschidere a meniului
Unul dintre cele mai enervante lucruri legate de sistemul de gesturi la nivel de Android 10 este modul in care este in conflict direct cu anumite modele de glisare Android de lunga durata – cel mai vizibil, modelul pentru a glisa spre interior din partea stanga a ecranului pentru a deschide meniul principal al unei aplicatii. (intr-o aplicatie cu pictograma meniului cu trei linii in coltul din stanga sus, cum ar fi Gmail sau Google Drive).

In consecinta, daca incercati sa glisati din partea stanga a ecranului pentru a deschide un astfel de meniu, exista o sansa puternica sa ajungeti sa activati in schimb gestul de spate la nivel de sistem – ceea ce va duce probabil la confuzie, urmata de suparare si apoi mult mormaind sub respiratie. (Este o progresie incredibil de consistenta, cel putin din experienta mea.)

Ei bine, Android are de fapt un mod incorporat de a gestiona acele comenzi de glisare suprapuse – si odata ce te antrenezi sa-ti amintesti, nu vei mai activa niciodata functia gresita.

Cum sa-l gasiti?
De fapt, aveti cateva optiuni diferite aici. Mai intai – si poate cel mai evident – puteti atinge pur si simplu pictograma meniului cu trei linii dintr-o aplicatie in loc sa faceti glisare pentru a deschide meniul.