Cele mai bune browsere web 2020: Google Chrome vs Microsoft Edge vs Firefox. Ce sa alegi?

De la cumparaturi la chat, la serviciu si in deplasare, browserul web este poarta de acces catre o gama larga de informatii, aplicatii si resurse. Dar pe care sa-l alegi? Exista o multime de concurenti si, deoarece toti acceseaza aceleasi site-uri, nu este evident care este diferenta dintre ei.

Iata ghidul nostru pentru alegerea browserului potrivit. Pentru a mentine lucrurile concentrate, am restrans concursul la cele mai populare trei optiuni, si anume Google Chrome, Microsoft Edge si Mozilla Firefox. Impreuna, aceste trei programe reprezinta aproximativ trei sferturi din toate vizitele site-ului la nivel mondial; Safari reprezinta inca aproximativ 15%, dar este disponibil doar pentru dispozitivele Apple, in timp ce toate cele „trei mari” ruleaza pe Windows, MacOS, Android si iOS.

Cele mai bune browsere web 2020: caracteristici
Browserele web exista de aproape 30 de ani si, pana acum, exista un consens destul de universal cu privire la modul in care ar trebui sa arate si sa functioneze. Chrome, Edge si Firefox ofera toate o adresa combinata si o bara de cautare in partea de sus a ferestrei si file de deasupra acesteia, pentru a va ajuta sa deschideti si sa comutati intre mai multe site-uri.

De asemenea, toate includ functii de baza, cum ar fi marcarea si salvarea parolei, plus moduri de navigare private care va permit sa navigati temporar in anonimat relativ. Si, in fiecare caz, un manager de sarcini integrat va permite sa monitorizati performanta si utilizarea resurselor diferitelor file.

Verdict:
Din propriile sale merite, Firefox este castigatorul clar, deoarece este singurul browser mobil care accepta pluginuri utile. Cu toate acestea, daca sunteti deja obisnuit pe Chrome sau Edge pe desktop, probabil ca veti fi cel mai fericit sa ramaneti cu acelasi browser pe telefon sau tableta, astfel incat sa beneficiati de parolele si setarile sincronizate.

Cele mai bune browsere web 2020: verdict final
Nu exista un singur browser care sa castige in fiecare departament – deci decizia se reduce la preferintele si prioritatile dvs. personale. Pe baza evaluarilor noastre de mai sus, Microsoft Edge primeste medalia de aur pentru securitate, in timp ce Firefox are cele mai bune acreditari de confidentialitate, iar Chrome ofera cele mai bune performante grafice. Chrome are, de asemenea, cea mai buna biblioteca de extensii pentru platformele desktop, dar pe mobil este superat de Firefox.

Un lucru este sigur: toate cele trei sunt browsere web puternice si mature, asa ca, daca nu sunteti inca sigur, nu ezitati sa le luati pe fiecare la o rotatie si sa vedeti ce credeti.