Conform Google, Android a devenit mai sigur inca din anul 2017

Intr-o perioada in care auzim tot mai des de problemele din mediul online, probabil ne intrebam cat de sigur este Google? Ei bine, aceasta a fost imbunatatit anul trecut, in special datorita programului Google Play Protect. Conform prezentarii anuale, se pare ca in anul 2017 au fost instalate mai putine aplicatii daunatoare, comparativ cu anul 2016. Acest lucru se datoreaza faptului ca programul Google Play Protect ofera un set care protejeaza telefoanele Android de dispozitivele PHA.

Acestea includ scanarea pentru programe malware, protejarea de site-uri web inselatoare. In 2017, Google afirma faptul ca scaneaza dispozitivul zilnic prin intermediul programului Play Protect. In anul 2017, 0.02% din instalarile de aplicatii au fost afectate, comparativ cu anul anterior cand a fost de 1.22%. Google afirma faptul ca toate vulnerabilitatile sunt verificate si combatute cu solutii eficiente pentru utilizatorii de Android.

Sistemul Android este in prezent cel mai folosit, cu toate ca iOS a castigat o cota importanta pe piata smartphone-urilor inteligente, se pare ca cei de la Google lupta pentru a-si tine departe de utilizatori pericolele de pe browser.