Coursera ofera acces gratuit la 3.800 de cursuri online pentru persoanele aflate in somaj din cauza COVID-19

Coursera pentru a oferi lucratorilor someri acces gratuit la 3.800 de cursuri online

Platforma de invatare online Coursera va pune la dispozitie gratuit 3.800 din cursurile sale pentru someri din cauza pandemiei coronavirusului, a informat Gizmodo. Initiativa de recuperare a fortei de munca Coursera face parte din programul sau de formare a cursurilor pentru angajatii guvernamentali.

Scopul initiativei este de a ajuta lucratorii sa-si dezvolte abilitati pentru a deveni angajati, potrivit unui post pe blogul Coursera. Nu puteti aplica ca persoana fizica pentru cursurile gratuite; agentiile guvernamentale care deservesc lucratorii someri trebuie sa solicite accesul.

„Coursera for Government este conceput pentru agentiile guvernamentale pentru a furniza programe de recalificare si perfectionare pentru comunitati intregi”, potrivit site-ului web Coursera.

Aproximativ 26 de milioane de persoane din SUA au depus pentru somaj in ultimele cinci saptamani pe fondul ordinelor de sedere la domiciliu.

Cursurile includ programe de pregatire specifice companiei de la partenerii Coursera precum Google si IBM, precum si cursuri in domeniile cloud computing, tehnologii emergente, invatare automata, date mari si alte instruiri specifice afacerii.

„Coursera, impreuna cu comunitatea sa de parteneri, este gata sa serveasca milioane de lucratori care si-au pierdut locul de munca si vor avea greutati sa se intoarca intr-o economie lenta”, a declarat pentru Forbes, directorul general al Coursera, Jeff Maggioncalda.

Agentiile de stat din Arizona, Illinois si Oklahoma vor fi primele din SUA care vor pune la dispozitie cursurile. Conform companiei participa si guvernele din Columbia, Costa Rica, Grecia, Malaezia, Panama, Ucraina si Uzbekistan. Coursera se asteapta sa adauge mai multe agentii guvernamentale la program in saptamanile urmatoare.