Cum profiti la maximum de functiile unui mouse?

Multi utilizatori de computer nu profita la maximum de avantajele pe care le ofera un mouse. Exista o multitudine de beneficii ale acestui accesoriu, care te pot ajuta sa profiti de beneficiile sale functionale. De exemplu, multe programe de editare va permit sa evidentiati toate portiunile de text utilizand tasta Shift si mouse-ul. Pentru asta, trebuie sa faceti click la inceputul textului din caseta si sa tineti apasat tasta Shift; derulati pana jos si faceti click pe sfarsitul textului pentru a evita intreaga portiune marcata.

Profita la maximum de avantajele rotitei de scroll; in zilele noastre, toata lumea este familiarizata cu abilitatea rotitei de a derula in sus si in jos pe o pagina data. Cu toate acestea, ea poate face mult mai mult de atat: de exemplu, poate fi folosita si ca buton pentru a deschide o pagina web intr-o fila, facand click pe roata, de pe orice legatura sau pentru a inchide o fila. Mariti si micsorati pagina web sau un document tinand apasata tasta Ctrl si deplasand rotita in sus si in jos, pentru a mari sau pentru a micsora; tineti apasat tasta Shift si derulati in jos in majoritatea browserelor de Internet pentru a reveni la pagina web anterioara. Unele rotite pot fi deplasate si la stanga sau la dreapta.

Selecteaza orice cuvant facand dublu click pe el. Daca doriti sa evidentiati intregul paragraf sau intreaga propozitie, tot ce trebuie sa faceti este sa apasati triplu click pe butonul mouse-ului pentru orice cuvant. Pentru a beneficia la maximum de avantajele butonului click dreapta, evidentiaza un fisier sau un text actionand click dreapta pe elementul evidential, il copiati si apoi faceti click dreapta in alta parte pentru a lipi.