Cum sa remediati problemele audio in MacOS?

Daca ati fost in mod special afectat de probleme de sunet de la actualizarea la cea mai recenta versiune de MacOS, aici veti putea gasi raspunsul.

Functiile audio / sunet nu functioneaza deloc
Acest lucru este pentru aceia dintre voi care au facut upgrade cu placere, dar apoi au constatat ca sunetul dvs. s-a intrerupt complet. In acest caz, nu primiti deloc sunet din difuzoarele pe care le utilizati inainte de actualizare. Pana acum, ati incercat sa reglati controalele de volum, ati deconectat si reinstalat difuzoarele si ati incercat sa redati continut media pe un alt dispozitiv, dar nimic nu pare sa functioneze.

Cand MacOS porneste pentru prima data, uneori face lucruri ciudate atunci cand atribuie iesiri difuzoarelor, ceea ce pot opri sunetul. Din fericire, aceasta problema este usor de rezolvat. Accesati Preferintele de sistem din meniul Apple si cautati pictograma Sunet. In setarile de sunet, veti vedea o fila numita Iesire. In aceasta fila, ar trebui sa vedeti optiuni pentru alegerea unui dispozitiv audio. Incercati sa setati sunetul la Difuzoare interne. In timp ce verificati, aruncati o privire la bara de volum de mai jos si asigurati-va ca volumul de iesire este crescut si ca optiunea Mute este debifata.

Acest lucru ar trebui sa restabileasca sunetul pentru difuzoarele dvs. native Mac. „Dar castile, difuzoarele externe sau Apple TV?” s-ar putea sa intrebi. In lista de iesire, ar trebui sa vedeti optiuni pentru toate aceste dispozitive, atata timp cat acestea sunt conectate. Alegeti-l pe cel pe care doriti sa il utilizati. Dupa cum probabil ati ghicit pana acum, MacOS – mai ales atunci cand este incarcat pe un computer conectat la sisteme de difuzoare HDMI – se poate confunda cu privire la difuzorul pe care il alegeti automat. Alegeti manual optiunile difuzorului pentru a evita aceasta problema. Ar trebui sa faceti acest lucru o singura data.

Sunete taiate in si in afara
Aceasta poate fi una dintre cele mai frustrante probleme de experimentat. Daca MacOS decupeaza la intamplare sunetul si apoi il restabileste fara rima sau motiv, ar putea fi ceva in neregula cu modul in care computerul dvs. foloseste memoria. Mai intai, asigurati-va ca problema nu poate fi limitata la nicio aplicatie sau serviciu anume. Incercati sa reporniti acel program special pentru al testa.

Daca problema este partajata intre toate sursele audio, este timpul sa va resetati parametrul de memorie cu acces aleatoriu (PRAM), pe care MacOS il foloseste pentru a prelua setarile de baza pentru computerul dvs. Mac si dispozitivele conectate. Incepeti cu repornirea computerului Mac.

Cand computerul este gata sa deschida ecranul de incarcare negru, apasati simultan tastele Optiune + Comanda + P + R. Tineti apasate aceste patru taste pana cand auziti redarea celui de-al doilea sunet de pornire (pe Mac-uri mai vechi) sau pana cand vedeti sigla Apple care apare si dispare pentru a doua oara (pe Mac-uri mai noi). Acest lucru va permite sa stiti ca PRAM-ul dvs. a fost resetat complet.

Retineti ca o resetare PRAM poate schimba, de asemenea, unele dintre celelalte setari, pe langa repornirea sunetului. Este posibil sa trebuiasca sa petreceti ceva timp in Preferinte de sistem reconfigurandu-va pentru a reseta oricare dintre setarile personalizate pe care le-ati avut anterior.

Sunetul Safari nu mai functioneaza
Daca testele dvs. au aratat ca problemele de sunet sunt localizate in principal in Safari, aceasta poate fi o alta problema de setari. In acest caz, sunetul va functiona probabil in alte browsere, cum ar fi Chrome, dar nu si in Safari.

Problema sa este de obicei cauzata de o modificare ciudata a configuratiei pe care MacOS o aplica la iesirea sunetului daca aveti anumite programe incarcate pe Mac. Daca vizitati Preferinte sistem> Sunet, puteti verifica optiunea de iesire, care va lista probabil mai multe optiuni de dispozitiv pentru iesirea audio. Daca una dintre aceste optiuni este SoundFlower sau ceva similar neobisnuit, atunci acesta este un semn ca MacOS ar putea utiliza o iesire de sunet gresita. Comutati iesirea la Difuzoare interne sau alt dispozitiv difuzor la alegere, apoi incercati din nou Safari. Problema ar fi trebuit rezolvata.

In functie de configurare, este posibil sa gasiti aceasta problema audio de fiecare data cand reporniti computerul. Puteti opri problema dezinstaland extensia SoundFlower pe Mac.

Problema statica
De cand descarcati MacOS, auziti zgomotele aleatorii, zgomote sau alte zgomote enervante de tip static care vin de la difuzoare? Daca utilizati difuzoare externe, verificati conexiunile si incercati-le pe un alt dispozitiv, cum ar fi un smartphone, pentru a va asigura ca nu este cablul. Daca problema pare sa fie MacOS, este timpul sa vizitati din nou setarile.

Primul pas este sa accesati Preferintele sistemului si sa cautati pictograma de sunet, care arata ca un con de difuzor. In sectiunea Efecte sonore, veti vedea o lista de efecte, urmata de mai multe setari suplimentare. Veti gasi o caseta cu eticheta Play Feedback Cand volumul este modificat caseta cu aproximativ doua treimi in jos.

Va trebui sa comutati caseta in pozitia oprita daca nu este deja si apoi sa o activati din nou. Daca acest lucru nu ajuta, asigurati-va ca verificati daca optiunea de iesire este fie Difuzoare interne, fie orice dispozitiv extern pe care il ascultati. MacOS are reputatia de a fi urat atunci cand vine vorba de dispozitive BlueTooth. Unele dispozitive se imperecheaza fara probleme, iar altele nu.

Rezultatele statice de la blocarea in terenul de mijloc. Aveti un dispozitiv conectat, asociat, dar calitatea audio este ingrozitoare.

Incercati sa reporniti atat dispozitivul dvs. Mac, cat si dispozitivul dvs. BlueTooth pentru a vedea daca pornirea proaspata elimina staticul. De asemenea, puteti sa va stergeti conexiunea BlueTooth din setarile BlueTooth din Preferinte sistem si apoi sa asociati dispozitivul din nou ca si cum ar fi nou.

Unele dispozitive nu vor functiona cu macOS. Daca credeti ca este dispozitivul dvs., incercati sa asociati un dispozitiv BlueTooth mai nou cu sistemul dvs. si sa vedeti daca apare aceeasi problema. Daca nu exista nicio problema cu noul dispozitiv, poate fi necesar sa va actualizati sistemul.

Memento despre actualizarile MacOS
Daca ati actualizat aplicatiile MacOS si Apple in anii precedenti, probabil stiti ca unele probleme necesita timp pentru a le remedia. Daca intampinati in continuare probleme de sunet MacOS, probleme AirPlay sau alte complicatii audio, asigurati-va ca instalati toate actualizarile noi pentru Mac.