Cum sa repari un aspirator

In general, aspiratoarele sunt unele dintre acele aparate pe care “le iei ca atare”, pana cand se intampla sa se strice. Din fericire, de multe ori, poti repara de unul singur aspiratorul pe care il detii, daca urmaresti anumiti pasi. In primul rand, trebuie sa verifici specificatiile de baza ale aspiratorului.

Trebuie sa examinezi in amunt aspiratorul si sa iti dai seama care este exact problema cu acesta

Pentru asta, trebuie sa iti pui anumite intrebari, in legatura cu functionalitatea aspiratorului. Unele probleme pot fi legate de faptul ca aspiratorul nu mai porneste ori nu mai poate sta mult timp in functiune. O alta situatie problematica este faptul ca s-ar putea sa observi uneori ca aspira cu o putere mai mica ori ca lasa in urma un fum ciudat ori tot felul de resturi, sau produce zgomote ciudate chiar si atunci cand este scos din functiune.

Verifica daca aspiratorul tau este conectat la o priza alimentata electric

Daca nu ai un tester de circuit, incearca sa conectezi o lampas au alt device in prize respectiva, sa vezi daca functioneaza in parametri optimi. Este evident ca fara energie electrica aspiratorul tau nu va avea cum sa functioneze.

Verifica daca temperatura la care functioneaza aspiratorul este prea ridicata

Unele aspiratoare sunt prevazute cu un dispozitiv care opreste masina, in cazul in care aceasta se supraincalzeste. Daca aspiratorul tau se poate decupla, este bine sa il deconectezi, sa veirifici manualul acestuia,si apoi sa il lasi asa vreme de vreo 20 sau 30 de minute.

Este important sa retii ca uneori vidurile au o anumita siguranta termica, aproape ascunsa intre conductorul de comutare si bobina motorului. Nu este chiar asa usor de observat si are o banda care o acopera.

Asigura-te ca te-ai ocupat cum trebuie de cel mai important aspect, mentinerea aspiratorului

Daca aspiratorul functioneaza la o capacitate mai slaba decat de obicei, acest lucru se datoreaza unei mentineri precare.

Pentru a determina aspiratorul sa functioneze din nou la capacitate maxima, exista anumiti pasi pe care trebuie sa ii urmezi.

In primul rand, este foarte important sa inlocuiesti sacul si sa cureti toate filtrele. Indeparteaza apoi toate acumularile inutile care s-au mai adunat in furtunul aspiratorului pe care il detii. Pentru asta, poti folosi manerul unei maturi sau un fir de invelire indoit.

Daca este nevoie, poti inlocui centura/centurile. Asigura-te ca acestea sunt in contact cu ruloul de perie, pentru o mai buna functionare a aspiratorului.

Leave a Reply