Cum sa trimiteti fisiere si foldere mari prin Gmail?

Gmail este unul dintre serviciile de e-mail populare si utilizate pe scara larga in intreaga lume. Daca utilizati Gmail in mod regulat pentru a trimite fisiere, este posibil sa stiti ca are o limita de atasament de 25 MB. In afara de aceasta, nu puteti atasa directoare direct la Gmail. Acest articol va ghideaza despre cum sa trimiteti dosare si fisiere mari prin Gmail.Cum sa trimiteti dosare prin Gmail?
In Gmail, nu puteti atasa direct foldere. Trebuie sa deschideti folderul si apoi sa atasati fisierele la Gmail. Acest lucru poate fi foarte frustrant daca folderul are multe subfoldere si fisiere si trebuie sa le trimiteti pe toate. In acest caz, puteti incerca oricare dintre urmatoarele doua metode:

  1. Comprimarea dosarului.
  2. Trimiterea dosarului prin Google Drive.

1] Comprimarea dosarului
Gmail accepta folderele comprimate, cum ar fi zip, rar, etc. Prin urmare, trebuie sa comprimati folderul pe care doriti sa il trimiteti prin Gmail.

Pentru a comprima folderul, faceti clic dreapta pe acesta si selectati „Trimiteti la> folderul comprimat (zip)”. Dupa aceea, Windows va crea un folder comprimat in aceeasi locatie.

Acum, puteti atasa cu usurinta acest folder comprimat la Gmail si il puteti trimite destinatarului. Aceasta metoda are limitarea ca nu puteti atasa un dosar care depaseste 25 MB.

2] Trimiteti un folder prin Google Drive
Daca dosarul dvs. depaseste limita de atasament Gmail, il puteti trimite prin Google Drive. Spre deosebire de Gmail, puteti incarca direct un folder pe Google Drive fara a-l comprima. Pentru aceasta, accesati Google Drive si faceti clic pe „Unitatea mea> Incarcare folder”.

Dupa incarcarea dosarului pe Google Drive, faceti clic dreapta pe acesta si selectati „Obtineti link”. Acum, copiati linkul si trimiteti-l destinatarului prin Gmail. Aceasta va partaja folderul din Google Drive destinatarului.

Inainte de a trimite e-mailul, puteti alege daca destinatarul poate edita, comenta sau vizualiza doar folderul partajat. Daca nu doriti ca receptorul sa modifice folderul partajat, pastrati setarile la valorile implicite, adica numai Vizualizare.

Dupa primirea e-mailului, destinatarul poate descarca folderul facand clic pe link.

Cum sa trimiteti fisiere mari prin Gmail?
Puteti trimite fisiere mari prin Google Drive. Accesati Googe Drive si faceti clic pe „Unitatea mea> Incarcati fisiere”. Selectati fisierul de incarcat. Dupa incarcarea fisierului, faceti clic dreapta pe acesta si selectati „Obtineti link”. Acum copiati acest link si trimiteti-l prin e-mail catre receptor.

Destinatarul acestui e-mail poate descarca fisierul facand clic pe linkul partajat. Folosind aceasta tehnica, puteti trimite fisiere multimedia mari, cum ar fi videoclipuri, audio etc. prin Gmail.