Cum sa va curatati controlerul Xbox fara sa-l desfaceti?

Desi puteti trece multe luni fara sa observati murdarie pe controler, probabil ca este plin de praf  dupa doar cateva saptamani.

Majoritatea procedurilor de curatare a controlerului Xbox nu necesita altceva decat indemanare. Totusi, chiar daca controlerul pare relativ curat, ar trebui sa-i faceti o curatare completa. Transpiratia si praful se pot acumula cu usurinta in crapaturile controlerului dvs. si, desi este posibil sa nu vedeti acumularea,  sigur este acolo.

Este posibil sa aveti nevoie si de apa, in functie de procentul de alcool izopropilic. Pentru a fi considerata „alcool de frecare”, o sticla de alcool izopropilic trebuie sa aiba cel putin 70% alcool pana la 30% apa. Daca sticla dvs. are un procent mai mare, poate fi necesar sa o diluati cu apa.

Incepeti prin a folosi o pensula pentru a elimina praful de suprafata, parul animalelor de companie sau parul uman de pe fata controlerului. Daca aveti un compresor de aer, il puteti utiliza si pentru a curata praful de suprafata, dar aveti grija. Un flux prea puternic de aer poate impinge resturile si praful mai adanc in controler.

Folosind carpa din microfibra., stergeti suprafata controlerului. Scopul este de a indeparta lucruri precum praful de pe controler inainte de a utiliza o carpa din microfibra, intrucat mai multe gunoi care se blocheaza in carpa o vor face mai putin eficienta. Daca intampinati probleme, puteti amesteca putina apa cu alcoolul izopropilic intr-o sticla de pulverizare (obiectivul este un amestec 50/50).

Umeziti-va usor carpa din microfibra cu spray-ul si treceti din nou peste controler, acordand o atentie deosebita spatiului interior dintre butoane si partea inferioara a varfurilor. Dupa ce ati terminat, lasati controlerul sa se usuce in mod natural.

Cu suprafata curatata, este timpul sa treceti la detalii. Luati un tampon de bumbac si inmuiati-l usor in alcoolul izopropilic (fara apa suplimentara de data aceasta). Nu doriti ca tamponul sa picure, suficient de saturat, astfel incat alcoolul sa acopere toate suprafetele de curatare. Cu ajutorul acestuia, curatati usor butoanele controlerului, degetele mari, d-pad-ul si declansatoarele, asigurandu-va ca acoperiti usor aceste suprafete cu alcool.

Pe masura ce va deplasati in jurul controlerului, este posibil sa descoperiti ca o singura stergere nu este suficienta pentru anumite zone. Daca acesta este cazul, treceti peste ele din nou cu un nou tampon de bumbac usor inmuiat in alcool izopropilic. Din nou, lasati controlerul sa se usuce in mod natural. Alcoolul se usuca foarte repede, asa ca nu ar trebui sa astepti prea mult.