Diferenta dintre un Chromebook si un laptop

Alegeti intre un laptop traditional sau un Chromebook? Exista cateva diferente cheie pe care ar trebui sa le cunoasteti si care dintre ele este mai buna, depinde practic de nevoile dvs.

Ce este un Chromebook?
Sa incepem cu ceea ce este de fapt un Chromebook; un laptop echipat cu sistemul de operare Google Chrome. Sistemul de operare Chrome este construit in jurul browserului Chrome Google, ceea ce inseamna ca functioneaza de pe web. Aceasta este o diferenta fundamentala fata de sistemele de operare concurente precum Windows sau MacOS, care ruleaza complet pe computer, nu de pe web.

Ce faceti daca nu aveti o conexiune la internet? In ultimii ani, Google si-a imbunatatit capacitatile offline, inclusiv adaugarea magazinului sau de aplicatii Android Google Play, care ofera multe aplicatii cu optiuni offline precum Spotify si Google Podcasts.

Software
Spre deosebire de laptopuri, Chromebook-urile nu sunt compatibile nativ cu MacOS sau Windows. Desi exista o modalitate de a rula software-ul Windows, cum ar fi Microsoft Office prin magazinul Android online, nu pentru asta a fost creat Chromebook-ul.

Si acesta este cam tot ceea ce inseamna; Chromebook-urile sunt concepute pentru a fi conectate la internet si se bazeaza pe aplicatiile Google din cloud. In cazul in care ar trebui sa aveti nevoie de acesta, Google Workspace va ofera acoperirea cu instrumentele sale de birou, cum ar fi Google Docs si Foi de calcul Google.

Diferenta dintre laptopuri si Chromebook-uri ar putea fi cea mai semnificativa pentru profesionistii care utilizeaza in mod regulat software de editare foto / video. Puteti descarca unele aplicatii Adobe prin magazinul Android si puteti salva munca in spatiul de stocare cloud Adobe.

Dar Chromebook-urile nu au puterea de stocare si procesare locala pentru a rula programe precum Adobe Photoshop. Cu toate acestea, exista cateva platforme de design web bune, cum ar fi Photopea sau Canva, care vor functiona pe un Chromebook, astfel incat satisfactia dvs. poate depinde de stabilirea asteptarilor realiste de performanta.

Specificatii
Chromebook-urile de vanzare au o capacitate maxima de stocare de 256 GB, 16 GB de memorie si un procesor Intel Core i7. Acest lucru este comparat cu laptopurile care au pana la 2.000 GB de stocare, 64 GB memorie si procesorul de varf Intel Xeon.

Toate acestea inseamna ca, atunci cand vine vorba de stocare si alimentare, Chromebook-urile nu pot concura cu laptopurile. Dar pentru o utilizare medie, specificatiile Chromebook-ului sunt perfect potrivite. In plus, ceea ce lipseste Chromebook-ului in ceea ce priveste performanta, il compenseaza in pret.

Pret
Chromebook-urile sunt, in general, mai putin costisitoare decat laptopurile traditionale, deoarece nu au atat de mult hardware. Un Chromebook decent poate costa mai putin de 200 USD, in timp ce un laptop bun va poate costa cel putin 500 USD.

Daca utilizati un Chromebook pentru scopul propus, care este un proces simplu, usor, bazat pe cloud, este o valoare destul de buna. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca sunt mai portabile si mai usoare in comparatie cu majoritatea celorlalte laptopuri. Ceea ce poate fi destul de util atunci cand calatoriti.

Concluzia? Chromebook-urile sunt rapide, usor de utilizat si ieftine, atata timp cat aveti o conexiune buna la internet pentru a va bucura de potentialul lor maxim. Laptop-urile au mai mult spatiu de stocare, putere de procesare si compatibilitate, dar pot fi costisitoare.