Dropbox este de acum disponibil si ca aplicatie pentru telefonul mobil

In iunie, Dropbox a lansat o versiune de previzualizare a „noului Dropbox”. Construita in jurul unei interfate de aplicatie de sine statatoare si concentrata pe integrarea tuturor instrumentelor de lucru (apelurile Slack, G Suite, apelurile Zoom etc.) intr-un singur loc, este un o revizuire destul de dramatica din dosarele comune simple pentru care Dropbox a fost intotdeauna cunoscuta.

Acele foldere partajate sunt acum „Dropbox Spaces” – un hub, construit efectiv in jurul fisierelor partajate. Iata cateva dintre diferitele:

  • Un spatiu Dropbox poate avea descrieri de text pentru a-si descompune scopul in liste de activitati de baza pentru gestionarea sarcinilor viitoare.
  • O fila „Pentru tine” care se afla in bara de sistem Windows sau in bara de meniuri iOS ce scoate informatii din calendarul dumneavoastra si incearca sa gaseasca fisierele pe care le-ati putea cauta la mijlocul intalnirii si va arata o cronologie a activitatii recente (modificari, comentarii).

Instrumente precum Slack, Zoom si Trello pot fi integrate intr-un spatiu Dropbox, permitandu-va sa va alaturati unei conferinte sau sa adaugati sarcini intr-un card Trello dintr-un spatiu Dropbox. Fisierele cloud, precum cele din documentele Google sau conturile Office 365, pot fi aduse in spatiile Dropbox.

Dropbox Transfer va permite sa partajati fisiere mari (de la 100 MB pentru utilizatorii de baza pana la 100 GB pentru utilizatorii Pro / Business) indiferent daca cei care le primesc au sau nu un cont Dropbox. Puteti configura alerte care va notifica la descarcarea unui fisier, puteti pune o parola sau puteti seta link-ul sa expire dupa o anumita data.

Dropbox nu mai doreste sa fie vazuta ca „doar” o companie de stocare – CEO-ul Dropbox, Drew Houston, a cerut membrilor audientei de la evenimentul de lansare sa incerce sa nu se mai gandeasca la aceasta ca la o companie de stocare. El a subliniat noua concentrare a companiei de a fi un hub pentru toate lucrurile necesare productivitatii.

Si daca preferati aspectul vechi Dropbox, nu va faceti griji, deoarece nu va disparea. Veti avea nevoie de noua aplicatie pentru a face oricare dintre noutatile mentionate mai sus, dar dosarele si fisierele dumneavoastra vor aparea in continuare ca inainte.