Echipele Microsoft adauga „Modul impreuna” in actualizarea masiva

Microsoft a declarat astazi ca dezvolta intalnirile video ale echipelor online cu un nou „mod impreuna” care plaseaza participantii la un auditorium virtual. Face parte dintr-o experienta reproiectata de echipe care valorifica unele dintre promisiunile pe care Microsoft le face de ani buni. Exista chiar si o pereche de afisari inteligente ale echipelor.

Miercuri, Microsoft a declarat ca, compania a petrecut o mare parte din ultimele cateva luni regandindu-si modul in care au avut loc intalniri video. Aproximativ 60 la suta dintre cei intervievati de Microsoft au spus ca s-au simtit mai putin conectati la colegii lor din cauza coronavirusului, astfel incat noua actualizare a echipelor Microsoft incearca sa faca prioritar comunicarea non-verbala.

Mai multe caracteristici joaca acest aspect al reamenajarii echipelor, inclusiv bule de chat, o modalitate actualizata de a va „ridica mana” in timpul intalnirilor si chiar reactii in direct. O versiune anterioara a optiunii „Ridica mana” pur si simplu a aparut o pictograma de mana mica. Acum, echipele vor contura acea fereastra a difuzorului in galben, ca un semnal discret pe care participantul doreste sa contribuie.

Textul este o prioritate in apelurile video ale echipelor
Cu toate acestea, nu trebuie sa participati la conversatie oral. Fereastra de chat din echipe (si servicii concurente) a devenit un fel de canal lateral pentru a continua conversatia fara a intrerupe prezentatorul.

Aici, Teams introduce ceva nou: bule de chat, cu mici fragmente de text care iti vor aparea deasupra capului, daca vrei sa te apuci de un comentariu sau o intrebare de sustinere. Daca acest lucru este prea distragator, Microsoft a imprumutat o pagina din alte aplicatii de chat si a adaugat „reactii live”, numele Microsoft pentru emoji (precum o inima) pe care participantii le pot declansa si care pot pleca din fereastra lor.

Microsoft a mai spus de ceva vreme ca transcrierea si traducerea sunt o parte cheie a experientei colaborative de la birou, de la afisarea traducerii automate in Skype la viziunea sa despre biroul viitorului, unde o conversatie este tradusa in timp real. Atributia de difuzor, in care echipele evidentiaza automat difuzorul, vor ajunge „in curand”, a spus Microsoft.

Microsoft a promis ca transcrierile live vor ajunge la sfarsitul acestui an, impreuna cu un fisier de transcriere care poate fi cautat, care va fi atasat la sedinta. Transcriptiile in timp real vor urma curand dupa aceea, a spus Microsoft. (Compania a lamurit, totusi, ca nu va putea alege difuzoare individuale dintr-un grup care se alatura unei chat-uri pe echipe, sa zicem, dintr-o sala de conferinte.)

Intalnirile pe echipe vor creste pana la 1.000 de participanti, desi nu veti vedea niciodata toate acele ferestre pe ecran la un moment dat – sunt acceptate 49 de ferestre video simultane si nu s-a schimbat. (Pana la 20.000 de oameni pot urmari pasiv o prezentare a echipelor, a spus Microsoft.)

In cele din urma, Microsoft a spus ca hardware-ul Microsoft Teams anuntat la inceputul acestui an va fi implementat la sfarsitul acestui an. Declaratia Microsoft a fost putin ciudata, avand in vedere ca Lenovo ThinkSmart View, un dispozitiv de 350 de dolari anuntat de Lenovo la CES in ianuarie, este deja disponibil si este livrat.

Echipe mobile adauga Cortana
De asemenea, Microsoft dezvolta experienta mobila a echipelor. Javier Soltero, fost responsabil pentru dezvoltarea Cortana, a declarat pentru 2018 in PCWorld ca inteligenta Cortana va fi distribuita in diferite aplicatii. Soltero a parasit Microsoft pentru a conduce G Suite Google, dar vicepresedintele companiei Microsoft 365, Jared Spataro, a adus Cortana in echipele.

In saptamanile urmatoare, Microsoft a spus, utilizatorii echipelor de pe Android si iOS (si care se aboneaza la Microsoft 365) vor putea cere Cortana sa faca un apel, sa trimita fisiere si mesaje de chat pentru autor si multe altele.

Microsoft adauga „raspunsurile sugerate” care au devenit obisnuite in Gmail si Microsoft Outlook Google, unde veti putea sa atingeti o bula rapida cu un „Will do!” sau „Putem vorbi despre asta?” ca raspuns la continutul unui mesaj anterior.

Echipele vor adauga o aplicatie interna „Sarcini”, care reuneste caracteristici similare din Outlook si Microsoft To-Do, oferind un tablou de bord unificat in task-urile pe care trebuie sa le realizati.