Facebook incepe sa ia atitudine cu privire la stirile false

Facebook a inceput o intreaga operatiune de curatare a platformei de stiri false sau spam-ul care are loc in mod constant pe platforma de socializare. Intr-o declaratie, gigantul social media a declarat ca vor face o actualizare a articolelor de calitate sllaba aflate pe palatforma care apar in fluzul de stiri al utilizatorilor. De asemenea, au facut cercetari care au aratat faptul ca un grup restrans de utilizatori au impartasit in mod obisnuit cantitati mari de stiri zilnice, ceea ce a condus la spam catre utilizatori.

Studiul efectuat arata de asemenea ca acelasi grup de oameni au furniza in mod constant informatie cu o calitate slaba. Ca urmare a cercetarii, Facebook a anuntat ca va lua masuri in privinta acestor tipuri de postari, astfel ca noua politica se va aplica numai legaturilor si domeniilor individuale, neafectand pagini, videoclipuri, fotografii, check-in-uri sau actualizari. Scopul acestor modificari este acela de a furniza oamenilor o informatie de buna calitate.

De asemenea, au declarat faptul ca doresc sa promoveze siri care sunt importante si informative si sa reduca raspandirea unor legaturi problematice cumm ar fi dezinformarea, si senzationalismul.

Intre timp, Facebook lucreaza la o noua functie a messengerului si anume, o noua fila Discover in care utilizatorii vor putea sa comunice cu platforme de bussines. Reteaua sociala doreste ca utilizatorii sa se foloseasca de ea pentru a creea legaturi de afaceri. In acest fel, utilizatorii pot folosi functia Discover pentru a gasi ce ii intereseaza, insa acest lucru faciliteaza accesul firmelor catre profilele personale ale utilizatorilor.