Gmail isi schimba setarile de confidentialitate

In cursul saptamanii trecute, Google a dezvaluit o serie de functii noi pentru aplicatiile sale, cu scopul de a fi mai productive, mai eficiente si mai sigur de utilizat. Cu peste 4 milioane de utilizatori, actualizarile noului design includ componente de securitate si inteligenta artificiala, dar si o mai buna integrare a aplicatiilor, printre care si Gmail care se bucura de un aspect nou.

Optiunile includ adaugarea unei caracteristici pentru data expirarii si permiterea utilizatorilor de a revoca mesajele expediate anterior. E-mailurile pot necesita, de asemenea, autentificare suplimentara printr-un mesaj text inainte ca destinatarii sa le poata vizualiza, ceea ce ar putea adauga protectie impotriva hacking-ului contului.

Modul confidential include controale integrate de gestionare a drepturilor de informare care permit expeditorilor sa impiedice destinatarii sa transfere, sa copieze, sa descarce sau chiar sa tipareasca mesaje. Aceasta functionalitate este conceputa pentru a reduce riscul schimbului accidental de informatii confidentiale cu persoanele gresite. Modul confidential va fi lansat in urmatoarele saptamani.

Noile notificari cu prioritate ridicata sunt concepute astfel incat sa se asigure ca utilizatorii nu sunt notificati decat cu privire la mesajele importante, astfel incat intreruperile pot fi mentinute la un nivel minim.

Gmail a fost integrat cu alte aplicatii G Suite pentru a facilita crearea si modificarea invitatiilor din Calendar si gestionarea sarcinilor. Google a imbunatatit extensiile Gmail pentru o mai buna integrare cu aplicatiile de afaceri terta parte.

Cum functioneaza? Aceasta nu este o caracteristica noua care va schimba modul in care Gmail este utilizat in general, dar ar trebui sa ii faca pe utilizatori sa se simta mai increzatori in trimiterea informatiilor confidentiale prin e-mail. Mai multe despre modificarile aduse vom observa cel mai probabil, in perioada urmatoare.