Google indica o scadere a deplasarilor la mall-uri, birouri

Google a publicat rapoarte pentru 131 de tari care arata daca vizitele in magazine, parcuri si locuri de munca au scazut in martie, cand multe guverne au emis ordine de sedere la domiciliu.

Iata o lista de tari in ordine alfabetica, inclusiv unele dintre cele mai grave rezultate:

Australia: Vizitele la locatii de retail si de agrement, inclusiv restaurante, mall-uri si cinematografe, au scazut cu 45%. Calatoria in magazinele alimentare si farmacii a scazut cu 19%. Vizitele la locurile de munca au scazut cu o treime. Cateva state au acordat politiei puterea de a impune amenzi puternice si pedepse cu inchisoarea oricui a gasit incalcarea regulilor stricte de distantare sociala.

Brazilia: Calatoriile de vanzare cu amanuntul si de agrement au scazut cu 71%, vizitele alimentare si farmacie au scazut cu 35%, iar vizitele la locurile de munca au scazut cu 34%. Presedintele Jair Bolsonaro a cerut statelor sa-si relaxeze politicile stricte de carantina, luptand cu ministrul sanatatii din tara, care a recomandat distantarea sociala maxima.

Canada: Vizitele de vanzare cu amanuntul si de agrement au scazut cu 59%. Calatoriile alimentare si farmaceutice au scazut cu 35%, iar cele pentru locurile de munca au scazut cu 44%.

Franta: Calatoriile de vanzare cu amanuntul si de agrement au scazut cu 88% in tara, ceea ce a inregistrat aproximativ 59.000 de cazuri si 5.387 de decese. Blocarea larga a tarii este probabil sa se extinda si dupa 15 aprilie. Vizitele alimentare si farmaceutice au scazut cu 72%, iar vizitele la locul de munca au scazut cu 56%.

Germania: In Germania, unde peste 80.000 de persoane au fost infectate, vizitele de vanzare cu amanuntul si de agrement au scazut cu 77%. Calatoria cu alimente si farmacie a scazut cu 51%, iar vizitele la locul de munca au scazut cu 39%. Masurile de distantare sociala a tarii, inclusiv inchiderea scolilor si a restaurantelor, au fost prelungite pana la 19 aprilie.

India: Calatoriile la punctele de vanzare cu amanuntul si de recreere au scazut cu 77%, vizitele alimentare si farmacie au scazut cu 65%, iar vizitele la locul de munca au scazut cu 47%. India a intrat intr-un blocaj pana la sfarsitul zilei de 14 aprilie. Cu o evolutie recenta in cazuri, tara a spus ca va scoate din blocaj in etape.

Indonezia: Vizitele la punctele de vanzare cu amanuntul si de agrement au scazut cu 47%, iar calatoriile alimentare si farmaceutice au scazut cu 27%, in timp ce vizitele la locul de munca au scazut cu 15%. Indonezia a rezistat blocajelor raspandite.

Italia: Calatoriile de vanzare cu amanuntul si de agrement in tara, care au inregistrat cel mai mare numar de decese la nivel global, au scazut 94%. Vizitele alimentare si farmaceutice au scazut cu 85%, iar calatoriile la locul de munca au scazut cu 63%. Italia a impus limite severe circulatiei si a inchis toate serviciile neesentiale pana la 13 aprilie.

Israel: calatoriile de vanzare cu amanuntul si de agrement au scazut cu 67%, vizitele alimentare si farmacie au scazut cu 13%, iar calatoriile la locurile de munca au scazut cu 59%. Israelul a impus borduri stranse, limitand oamenii la casele lor.

Japonia: Calatoriile de vanzare cu amanuntul si de agrement in tara, unde autoritatile au fost relativ relaxate cu privire la distantarea sociala, au scazut cu doar 26%. Vizitele alimentare si farmaceutice au scazut cu 7%, iar calatoriile la locurile de munca au scazut cu 9%.

Nigeria: Vizitele de vanzare cu amanuntul si de agrement au scazut cu 39% in Nigeria, ceea ce a raportat pana acum 184 de cazuri. Vizitele alimentare si farmaceutice au scazut cu o patrime. Oamenii care merg la locurile de munca au scazut cu 11%.

Singapore: Calatoriile de vanzare cu amanuntul si de agrement au scazut cu 28% in tara, ceea ce a inregistrat o crestere recenta a cazurilor. Vizitele alimentare si farmaceutice au scazut cu 6%, iar calatoriile la locurile de munca au scazut cu 15%. Tara a impus vineri borduri mai stricte, inchizand scolile si majoritatea locurilor de munca.

Coreea de Sud: calatoriile de vanzare cu amanuntul si de agrement au scazut cu 19%, vizitele alimentare si farmacie au crescut cu 11%, iar calatoriile la locul de munca au scazut cu 12%. Tara marti a anulat redeschiderea scolilor saptamana viitoare, in timp ce grupuri de infectii au evadat.

Spania: Calatoriile de retail si de agrement au scazut cu 94%. Tara a asistat la peste 112.065 de cazuri – a doua cea mai mare dupa Statele Unite. Vizitele alimentare si farmaceutice au scazut cu 76%, iar calatoriile la locul de munca au scazut cu 64%.

Marea Britanie: Calatoriile de vanzare cu amanuntul si de agrement au scazut cu 85%, vizitele alimentare si farmacie au scazut cu 46%, iar calatoriile la locul de munca au scazut cu 55%. Tara, care a inchis spoturi publice, a cunoscut peste 34.718 de cazuri, inclusiv premierul Boris Johnson.

Statele Unite: Tara a inregistrat cel mai mult numar de infectii, peste 245.000 de persoane. Calatoriile de vanzare cu amanuntul si de agrement in tara au scazut cu 47%, vizitele alimentare si farmacie au scazut cu 22%, iar vizitele la locul de munca au scazut cu 38%.

Nu au existat date pentru China sau Iran, unde numarul total de persoane infectate, inclusiv mortii, a trecut 132.000 impreuna.