Istoria jocurilor

Va mai aduceti aminte de celebrele jocuri distractive pe televizor pe cate ne jucam cu toti ore intregi. Da, da, in jurul anilor 2000 se intamplau astea. Era o consola ca in imaginea de mai jos, o bagai la televizor si te jucai ore in sir Super Mario, incercand sa salvezi printesa de la maneta jocului. Si cand te plictiseai schimbai caseta si puneai o alta caseta, cu un alt joc. Cel putin eu asa faceam, asa era tehnologia copilariei in acea vreme. Si imi mai amintesc un joc interesant. Tineti minte ca acele console de jocuri mai aveau si o pusca, pe care o puteai conecta in locul unei manete, si o controlai, pentru a impusca rate. Era super misto acel joc. Dar bine, ce a fost a fost.

Acum sa ajungem in ziua de astazi, si sa facem o paralela intre cele doua ere. Acum ne jucam pe calculatoare performante, calculatoare mai scumpe decat unele masini, pe atunci jocurile erau vreo 100- 200 de lei noi, si jocurile le luai cu 5 lei caseta, dar acum tehnologia a evoluat, nu am mai vazut vreun copil jucandu-se pe asa ceva. Deci acum ne jucam pe calculatoare, pe telefoane super inteligente, numite smartphone si pe tabelete performante.

Desi pretul este umpic cam mare la aceste noi gadgeturi pentru jocuri, eu zic ca este un lucru foarte bun ca tehnologia a evoluat atat de mult si ca, copii din ziua de azi se pot juca pe astfel de gadgeturi, deorece sunt si ei mai aproape de adevarul cotidian folosindu-le pe acestea si nu pe acelea de mai demult. Parca jocurile par mai reale, parca te stimuleaza sa gandesti mai mult, parca te fac sa devii mai perfectionist, iti pun ambitia la inercare mai multe, si multe alte motive as putea gasi. Deci sa le multumim celor care au ajutat tehnologia sa evolueze si sa speram ca se vor mai gasi si alte inventi care sa ne faca viata mai usoara.