Microsoft: Iata datele de incheiere pentru Edge Legacy si Internet Explorer

Microsoft a confirmat datele de incheiere a asistentei atat pentru Edge, cat si pentru Internet Explorer 11.

Noul browser Edge al Microsoft a crescut in popularitate de la lansarea sa in ianuarie a acestui an, ajungand la pozitia numarul doi in spatele Chrome. Acum, Microsoft a confirmat ca va incheia asistenta pentru vechea versiune a Edge – ceea ce inseamna ca nu va mai primi actualizari de securitate – pe 9 martie 2021.

Microsoft s-a ocupat sa impinga noul browser Edge bazat pe Chromium catre utilizatorii Windows prin actualizari, care, desi este un lucru enervant pentru unii, asigura ca toata lumea poate folosi noua versiune atunci cand vine sfarsitul datei de asistenta.

In acelasi timp, Microsoft a confirmat, de asemenea, ca multe dintre serviciile sale web utilizate pe scara larga de catre intreprinderi nu vor mai sustine Internet Explorer 11 incepand cu 17 august 2021.

Aplicatia de conferinta video si colaborare Microsoft Echipe va inceta sa sprijine Internet Explorer 11 chiar mai devreme – incepand cu 30 noiembrie 2020 – moment in care este posibil sa descoperi ca nu functioneaza sau functionalitatea este redusa.

„Desi stim ca aceasta schimbare va fi dificila pentru unii clienti, credem ca clientii vor beneficia la maxim de Microsoft 365 atunci cand folosesc noul Microsoft Edge”, a spus Microsoft intr-un blog, adaugand ca este „angajata sa contribuie la realizarea acestei tranzitii cat mai neted posibil. ”

Microsoft a subliniat ca „respecta investitiile” in Internet Explorer 11. Pentru intreprinderi, noul Edge ofera modul IE pentru a mentine compatibilitatea cu aplicatiile vechi care necesita IE 11.

Securitate Edge si confidentialitate
De asemenea, Microsoft ofera toate certificatele de securitate ale browserului sau Edge dupa ce a batut concurenti, inclusiv Chrome intr-un studiu recent. „Intr-un moment in care profesionistilor IT li se cere sa faca mai mult cu mai putin la un nivel fara precedent, vrem sa simplificam clientii nostri sa echilibreze productivitatea, securitatea, confidentialitatea si costurile”, a spus Microsoft.

Este clar ca Microsoft este destul de agresiva in a impinge noul Edge catre utilizatorii Windows, iar acum cei care folosesc editiile sale de browser vechi primesc acelasi tratament. Nu puteti acuza Microsoft pentru ca face acest lucru – profita de pozitia sa, in special pe piata de afaceri, pentru a impinge browserul Edge imbunatatit la cat mai multi utilizatori. Dar, poate, anuntul recent al Microsoft ca nu puteti dezinstala Edge va avea cativa utilizatori (din fericire, exista o solutie de rezolvare, daca sunteti siguri).

Chiar si asa, Microsoft Edge se mandreste cu siguranta cu cateva functii interesante care pot facilita functionarea de acasa, cum ar fi comutarea perfecta a profilurilor, noile controale de confidentialitate si o caracteristica citita cu voce tare in PDF-uri.

Intre timp, Edge 84 va ajuta sa gestionati mai bine pop-urile enervante care pot aparea pe masura ce navigati pe web – un castigator real pentru experienta dvs. de utilizator. Edge se descurca de asemenea bine in ceea ce priveste mizele de securitate, asa ca merita sa fie analizate pe masura ce se apropie sfarsitul datelor de asistenta.