Modul USB restrictionat pentru iOS

Modul USB restrictionat, o noua caracteristica iOS care protejeaza accesul neautorizat al datelor de pe dispozitivul dvs. iOS. Caracteristica, introdusa in iOS 11.4.1 si iOS 12 beta 2, ar trebui sa faca datele de pe iPhone in siguranta, chiar daca cineva le poate accesa fizic.

La o ora dupa ce telefonul a fost deblocat ultima oara, acesta intra in modul restrictionat USB, care dezactiveaza accesul la date la portul sau Lightning. Cu toate acestea, firma de securitate ElcomSoft a descoperit o modalitate de a dezactiva temporizatorul si este ridicol de usor – trebuie doar sa conectati un accesoriu la portul de iluminare al iPhone-ului si temporizatorul este dezactivat.

Modul USB Restricted este conceput pentru a proteja impotriva dispozitivelor precum GrayKey, un dispozitiv hardware care permite unui atacator sa extraga date de pe un dispozitiv iOS la care nu are acces in mod legal.

Acest truc functioneaza in iOS 11.4.1 si iOS 12 beta 2, ambele avand caracteristica USB Restricted Mode, sustin ElcomSoft. Potrivit lui ElcomSoft, problema se afla probabil in protocolul de comunicare al Apple’s Lightning – cu alte cuvinte, modul in care iPhone „vorbeste” cu dispozitive conectate la el.

Cand conectati iPhone la un computer, cele doua dispozitive schimba cheile criptografice si stabilesc increderea. Multe accesorii Lightning, cu toate acestea, nu au capacitatea de a face acest lucru, astfel incat iPhone-ul are incredere in ele in mod implicit. Daca aceasta este intr-adevar o eroare si nu un comportament intentionat, ar fi dificil pentru Apple sa o repare.