Noul instrument de stocare lansat de Google

Cu totii folosim Google Drive oferit de catre cei de la Google cand vine vorba de stocarea informatiilor, intr-adevar pentru utilizatorii de rand, capacitatea de stocare este relativ buna, cei 5 GB ar trebui sa ajunga pentru informatii de care ai nevoie, bineinteles acestia pot fi prelungiti fara nicio problema. Exista deja capacitatea de a sincroniza de pe mobil stocarea acestor documente sau fotografii direct in Googlle Drive, insa pe PC nu era disponibila, comparativ OneDrive oferit de Microsoft.

Astfel, asa cum a promis inca de acum o luna, cei de la Google au lansat noul instrument de „Backup and Sync from Google” cu scopul de a facilita copierea fisierelor de pe computer. Putem inlocui aplicatia desktop Google Photos mai veche, precum si aplicatiile Google Drive atat pentru PC cat si pentru Mac. Noul instrument combina functionalitatea vechilor aplicatii intr-o singura experienta, nemaifiind necesara utilizarea a doua programe software. Are o interfata de utilizat destul de simpla, mai intai fiind necesara conectarea la contul personal Drive, apoi trebuie sa selectam fisierele pe care dorim sa le incarcam, iar de restul se va ocupa instrumentul nou lansat.

Dupa finalizarea copierii, fisierele pot fi accesate de pe orice dispozitiv, inclusiv telefon sau tableta, iar fotografiile sau videoclipurile vor fi in Google Photos, pentru ca noul instrument are capacitatea de a le separa.
Bineinteles, acest instrument este destinat numai utilizatorilor normali, Google recomandand companiilor sa nu foloseasca momentan acest tip de aplicatie, anuntand ca vor lansa o noua solutie numita Drive File Stream pentru toate domeniile business in cursul acestui an. Utilizatorii mai avansati pot sa execute si modificari precum setarea aplicatiei Drive sa stearga anumite fotografii sau fisiere sau sa modifice ratele de descarcare sau incarcare.

Daca doriti sa continuati cu aceasta forma de sincronizare a datelor, in cele din urma va trebui sa mariti capacitatea de stocare oferita de Google.