Oculus Rift reintra in spatiul virtual

Oculus VR a emis o actualizare de software devreme joi dimineata, 8 martie, dupa ce castile Oculus Rift VR au intrat in intuneric pentru fiecare proprietar de pe glob, miercuri. Problema nu avea nimic de a face cu PC-urile sau hardware-ul Oculus Rift; problema a fost pe partea Oculus VR pe care numai compania o putea rezolva. Mai exact, fisierul OculusAppFramework.dll avea un certificat nevalid, expirat, impiedicand Windows 10 sa execute software-ul necesar pentru alimentarea cu Oculus Rift.

Un certificat este in esenta o semnatura digitala certificata de catre dezvoltator, care confirma faptul ca respectivul software este autentic si distribuit de companie. Este o garantie ca codul nu este modificat si nu este afectat de hackeri. Dar deoarece acest certificat este certificat, dezvoltatorii trebuie sa plateasca pentru certificare.

Acestea fiind spuse, repornirea PC-ului, repornirea sistemului Oculus Rift si reinstalarea software-ului nu au putut rezolva problema. In schimb, Oculus VR a trebuit sa reinnoiasca certificatul „invalid” si sa redistribuie software-ul cu noul certificat intact.  Windows 10 ar trebui sa fie multumit de actualizare si sa permita proprietarilor Oculus Rift sa se intoarca la propriile lor domenii virtuale.

Pentru suma de 400 $, kitul Oculus Rift vine cu casca VR, doua senzori de urmarire a miscarii, doua controale, toate cablurile necesare si sapte aplicatii VR gratuite. In acelasi timp, kitul HTC Vive costa 600 $ si include setul cu casca, doua controlere, doua statii de baza pentru detectarea miscarii, toate cablurile necesare si un cod digital pentru Fallout 4 VR de la Bethesda.