PlayStation 5 nu va fi la fel de puternic ca Xbox Series X

O noua sursa sustine ca Xbox Series X de Microsoft va fi mai puternic decat rivalul sau, PlayStation 5 Sony. Ambele console vor fi lansate in 2020.

In aceasta iarna, Sony si Microsoft vor merge mai departe cu modelele, deoarece cei doi giganti de jocuri au dezvaluit planurile de a lansa noi console. In „Vacanta 2020”, Sony va lansa consola PlayStation 5, in timp ce Microsoft va lansa Xbox Series X in acelasi timp.

Acum, o sursa sustine ca PlayStation 5 „nu va fi la fel de puternic” ca rivalul sau. Digital Foundry sustine ca a obtinut si verificat datele de testare de la cele doua console si indica faptul ca, in timp ce PS5 va functiona la 9.2 teraflops, Xbox Series X va functiona la 12 teraflops.

Digital Foundry a explicat: „Specificatiile modelului PlayStation 5 prezentate pana acum indica mai degraba un dispozitiv cu mai mult echilibru intre pret si performanta.

„Presupunand ca ne uitam la un 16D GDDR6 si un SSD de 1 TB, nu este plauzibil, acesta este inca un dispozitiv cu aspect scump -, dar stivuit impotriva monstruoasei Serii X, este evident ca are mai multe sanse sa loveasca pretul magic de lansare de 399 USD.

„In aceasta privinta, Microsoft are masina mai puternica, dar unii ar putea spune ca in spatiul consolei, punctul de pret are o importanta cruciala.”

La fel ca in toate zvonurile, Sony si Microsoft nu au de comentat inca.

Din pacate, mai ramane un pic de asteptat inainte de a vedea in cele din urma daca zvonurile despre console sunt adevarate.

Atat PlayStation 5, cat si Xbox Series X urmeaza sa fie lansate in  2020.