Recapitulare HP Chromebook 14: Are potential, dar valoarea este discutabila

Aveti nevoie de un laptop si nu doriti sa cheltuiti o avere pe el. Acest lucru este complet de inteles; poate ca esti student sau doar cineva care, ocazional, are nevoie de un laptop pe care sa-l poata utiliza.

In ultimii ani, Chromebook-urile au ocupat o nisa utila in spatiul laptop. Acestea sunt, in general, ieftine si pot facilita indeaproape toate sarcinile zilnice.

Cel mai nou model HP Chromebook 14 are un nou procesor AMD, un ecran tactil complet HD si un ecran de 14 inch la un pret de 329 de dolari. Se afla deasupra competitiei sau ar trebui sa te uiti in alta parte pentru un laptop la preturi accesibile?

Construiti calitatea deasupra clasei de salarizare
Inainte de a vorbi despre performanta sa (si exista multe lucruri de spus despre asta), calitatea construirii HP Chromebook 14 merita abordata. Este un laptop frumos, robust care se simte mai bine decat unele modele.

Chromebook-ul 14 se simte surprinzator de placut. Tastatura sa este substantiala, cu chei care au doar o elevatie suficienta pentru a se simti ca niste butoane reale. Balamaua se poate indoi pana la 180 de grade.

La 3,5 kilograme, de asemenea, nu este deosebit de greu. Acest Chromebook nu este mic, insa nici dificil de transportat in cazul in care doriti sa-l luati in deplasari. Era de preferat un touchpad cu butoane stanga si dreapta definite, dar ceea ce este acolo este utilizabil.

Exista doua porturi USB de tip A si doua porturi USB-C, cate unul pe ambele parti ale Chromebook-ului. In plus, partea dreapta are un slot MicroSD si o mufa pentru casti, deci aproape toate bazele sunt acoperite aici.

Laptop-urile sunt mai mult decat calitatea lor de a construi, totusi, si asta este locul in care Chromebook-ul 14 are un dezavantaj. Modelul a venit cu un procesor AMD dual-core, 4GB de RAM si 32GB de stocare. Acestea nu sunt statisticile cele mai interesante pentru un Chromebook, luand in considerare pretul.

Pentru a efectua activitati de baza, de zi cu zi, cum ar fi navigarea pe Internet, verificarea e-mailurilor si notarea in Google Docs, Chromebook-ul 14 functioneaza foarte bine.

Sarcinile mai intense sunt o poveste diferita. Incercarea de a viziona continut YouTube la rezolutii de peste 720p s-a dovedit a fi o experienta jignitoare, in timp ce continutul HD pe Netflix a durat si el un pic. Jocurile se limiteaza la ceea ce exista in Magazin Google Play si sunt optimizate pentru ChromeOS. Chiar si la setarile scazute, versiunea mobila a Battlegrounds-ului PlayerUnknown a functionat prost.

Indiferent de ceea ce faci de fapt cu Chromebook-ul 14, partea inferioara se incalzeste intr-o perioada scurta de timp. Modelul de 329 USD al laptop-ului Chromebook 14 vine cu un afisaj HD touch care functioneaza suficient de bine.

In ceea ce priveste ecranul, este luminos si are un unghi de vizionare acceptabil. Nu este cel mai superb ecran de laptop de pe pamant, dar raportul calitate-pret este bun.

De asemenea, trebuie sa retineti ca durata de viata a bateriei Chromebook-ului 14 nu este impresionanta. El se mandreste undeva intre cinci si sapte ore de utilizare, in functie de ceea ce obisnuiesti sa faci.