Recenzie Dell XPS 13 9310

Design

Din punct de vedere al designului, este perfect proportional si are suficiente elemente estetice amestecate pentru a-si ridica designul altfel simplu.

Serios, in comparatie cu HP Spectre x360 13 (cel mai puternic concurent al XPS 13, dupa parerea mea), cu designul taiat in bijuterii si schemele de culori remarcabile, XPS 13 pare de-a dreptul simplificat.

In timp ce iubesc HP si, de fapt, il consider unul dintre preferatele mele, pot aprecia si ce a facut Dell cu XPS 13. Nu exista nicio linie sau unghi inutil pe sasiul laptopului – doar arata corect. Noua banda de aluminiu de-a lungul laturilor adauga un pic de fler, iar cadrele minuscule – care se infasoara in jurul afisajului datorita raportului de aspect 16:10 – sunt cat se poate de moderne.

Performanta
Incepand cu Geekbench 5, XPS 13 echipat cu Core i7-1165G7 a obtinut 1.540 in testul single-core si 5.432 in testul multi-core. Aceasta se compara cu versiunea Ivy Lake Core i7-1065G7 la 1.329 si 4.862. Deci, acesta este un salt semnificativ. Spectre x360 13, cu Core i7-1065G7, a reusit doar 1.164 si 3.981, facandu-l semnificativ mai lent. Retineti ca puteti utiliza utilitarul HP Command Center pentru a activa modul Performance si asta face o diferenta in performanta Spectre x360 13. HP a fost un pic conservator in reglarea termicelor pentru a se asigura ca 2-in-1 ramane rece si silentios.

Afisaj
Una dintre cele mai mari modificari ale acestei iteratii a XPS 13, atat versiunile Ivy Lake, cat si versiunea Tiger Lake, a fost trecerea la un raport de aspect 16:10 de la 16: 9 obisnuit. Valoarea unei astfel de mutari ajunge sa fie de trei ori. In primul rand, veti obtine un afisaj mai inalt, care afiseaza mai multe informatii cu mai putine derulare, desi cu compromisul unui pic de cutii postale in videoclip. In al doilea rand, puteti umple un afisaj intreg cu proprietati imobiliare reale pe ecran si puteti lasa putin, daca exista, o barbie dedesubt. In al treilea rand, daca o faci bine, poti creste cantitatea de odihna pentru palma, ceea ce este intotdeauna un lucru bun.

In cazul XPS 13, toate aceste lucruri sunt adevarate. Pe masura ce l-am folosit, m-am bucurat de ecranul mai inalt, la fel cum am facut-o cand am folosit dispozitivele Surface ale Microsoft cu un raport de aspect chiar mai inalt de 3: 2. Este o afacere care rupe pentru mine? Nu chiar – diferenta nu este uriasa. Cu siguranta, XPS 13 se bucura de cele mai mici rame pe care le veti gasi si asta include barbia, care este la fel de mica ca celelalte trei laturi. In al treilea rand, XPS 13 are suporturi pentru maini mai mari si un touchpad usor mai mare, ambele fiind modificari foarte binevenite.

Tastatura si touchpad
Dell a amestecat o tastatura cu tastele mai mari si o distanta mai buna a tastelor in noul XPS 13 si a pastrat aceeasi cantitate de deplasare ca si tastatura mai veche. Mi-a placut mai mult doar din aceste motive. Dar mi-au placut si comutatoarele, care au oferit o senzatie rapida si o actiune confortabila de fund. In cele din urma, o alta tastatura Windows 10 prinde cu tastatura HP Spectre ca preferata a mea – este o cravata virtuala. Numai tastatura Magic Apple de pe ultimele sale MacBook-uri este mai buna.

Durata de viata a bateriei
Exista o zona in care Tiger Lake XPS 13 se afla in spatele predecesorului sau Ivy Lake: durata de viata a bateriei. Nu pot explica de ce – nu am ajuns la concluzia ca Tiger Lake are o durata de viata scazuta a bateriei, dar, din nou, baza noastra de date cu masini de generatia a 11-a ramane destul de mica. In orice caz, desi XPS 13 9310 are aceeasi capacitate a bateriei ca 9300, si anume 52 de wati-ora, 9310 a ramas considerabil in urma testelor pe care le-am putut efectua.