Robotul Pepper este noul prieten de la Pizza Hut

Pepper este un robot prietenos care poate interactiona cu oamenii si poate fi si cel mai bun prieten al tau, daca doresti. SoftBank, care a creat robotul umanoid dragut, in colaborare cu compania robotica franceza Aldabaran SAS, a avut mari sperante pentru Pepper atunci cand l-au lansat in 2015.

De atunci, Pepper s-a intors in toate locurile, statiile, spitale sau magazine, mai ales pentru a distra cumparatorii, decat pentru a-si asuma sarcini deosebit de solicitante. Am aflat acum ca ultima vizita a lui Pepper se afla la un Pizza Hut din Singapore, unde robotul de 120 cm va face recomandari de meniu si va lua comenzi de la clientii.

Initiativa se desfasoara in colaborare cu Mastercard, care spera ca robotul sa-l ajute sa scoata in evidenta sistemul sau sigur de plata Masterpass. Pentru a incepe, un client trebuie mai intai sa se asigure ca are aplicatia Pizza Hut pe telefon inainte de a se conecta cu Masterpass.

Pentru a-l pregati Pepper pentru ceea ce se numeste Mastercard „commerce conversational”, compania de carduri de credit a lucrat cu firma robotica si inteligenta artificiala pentru a crea tehnologii de interfata bazate pe voce pentru Pepper, care se conecteaza cu serviciile de plata sigure ale Mastercard.

Cu toate astea, nu exista niciun zvon pentru Pizza Hut sa inlocuiasca personalul uman cu roboti Pepper. Robotul nu pare gata pentru sarcini complexe, dar ar putea face cu siguranta o vizita de rutina la restaurant, un pic mai distractiv pentru clienti.

Sa speram ca acest Pepper se comporta mai bine decat un ceilalti.