Samsung Space Monitor – o alegere ideala daca aveti spatiu suficient pentru el

Cand Samsung a anuntat Space Monitor, am stiut cu totii ca va fi ceva ce va atrage atentia. Este un monitor eficient si solid, cu un design nou si inteligent, dar nu neaparat unul pentru toata lumea. Marele avantaj al Samsung Space Monitor il reprezinta montura sa cu un profil foarte scazut, care se prinde de marginea biroului pe partea de perete si care poate fi pliata.

Situatia ideala pentru acest monitor este un spatiu de lucru relativ mic, in care monitorul asezat efectiv pe biroul dumneavoastra capteaza tot spatiul din jurul sau. Cu Samsung Space Monitor, suportul este de perete, lasand zona de dedesubt libera, chiar si atunci cand este pliat spre exterior. Este usor de montat si arata excelent, oferind biroului un aer modern.

Monitorul Samsung Space

Avantaje:

  • Culori foarte bune
  • Aspect modern, atractiv
  • Proiect inteligent pentru economisirea spatiului

Dezavantaje:

  • Unghiuri de vizualizare slab
  • Nu este compatibil cu orice birou
  • Nu se roteste si inaltimea depinde de distanta de perete

Monitorul in sine vine in doua variante: unul mai mare de 32 inch 4K si unul mai mic de 27 inch la 2560 × 1440. Pretul de vanzare este de 400 USD (27 inch) si respectiv 500 USD (32 inch).

Performanta monitorului este buna, dar nu excelenta. Culorile sunt vibrante, iar setarile implicite sunt solide. Rata de actualizare se ridica pana la 144 Hz, ceea ce este mai mult decat suficient pentru jocuri si poate fi modificata cu usurinta la 120 pentru aceia care sunt foarte pretentiosi in privinta derularii video si a altor chestiuni legate de rata cadrelor, in special in jocuri.

Instalarea nu este tocmai usoara, dar daca aveti un birou compatibil si destul de mare, cu siguranta va veti descurca. Veti avea nevoie si de un cablu personalizat care combina HDMI si putere intr-unul, pentru a se potrivi in spatele suportului, fara a ramane la vedere.

Standul este destul de rigid si monitorul ramane exact acolo unde l-ati pus. Daca ati privit cu atentie modul in care este configurat acest monitor si suport, este posibil sa fi observat ca nu se poate roti dupa bunul plac. Da, din pacate, acest monitor trebuie sa fie intotdeauna paralel cu marginea biroului de care este atasat si se poate deplasa doar perpendicular pe acesta.

In concluzie, este un monitor bun, dar nu exceleaza. Este recomandat in special celor care prefera un stil minimalist.