Snapchat elimina contul Trump din sectiunea promotionala

Snap Inc a declarat ca nu va mai promova contul presedintelui american Donald Trump in sectiunea „exploreaza” a lui Snapchat, spunand ca, comentariile sale incendiare de saptamana trecuta au facut ca contul sa fie eligibil pentru sectiunea curata unde utilizatorii exploreaza continut nou.

„Nu vom amplifica vocile care incita la violenta rasiala si nedreptate, oferindu-le promovare gratuita pe Discover”, a declarat compania intr-un comunicat.

„Violenta rasiala si nedreptatea nu au loc in societatea noastra si stam impreuna cu toti cei care cauta pace, dragoste, egalitate si dreptate in America.”

Contul Snapchat al lui Trump, care consta mai ales in continutul campaniei si nu contine retorica informala pe care o foloseste in mod regulat pe platforma sa favorizata Twitter, va ramane public si accesibil pentru persoanele care o urmaresc sau o cauta, a spus Snap.

Rivalul democratic Joe Biden, care incearca sa renunte la Trump la alegerile prezidentiale din noiembrie, a valorificat rapid aceasta miscare. Intr-un videoclip postat pe Snapchat, el a spus, ranjind, ca este mandru sa candideze pentru presedinte „si sa fie inca pe Snapchat”.

Intr-o declaratie, managerul de campanie al lui Trump, Brad Parscale, l-a acuzat pe Snap ca a incercat sa organizeze alegerile prin promovarea lui Biden in timp ce suprima continutul lui Trump.

El a spus ca Snap a promovat „videoclipuri antidisturbare din stanga extrema” si a incurajat utilizatorii sa „distruga America”.

Snap a spus ca sectiunea Descoperiti include voci in intregul spectru politic, inclusiv republicani si democrati.

Twitter a aprins o furie saptamana trecuta, punand etichete pe mai multe dintre tweet-urile lui Trump, care au spus ca incalca regulile sale cu privire la informatii inselatoare si glorificand violenta, inclusiv una care a folosit fraza incarcata rasial „atunci cand incep jafurile, filmarea incepe.”

Facebook a refuzat sa intreprinda nicio actiune cu privire la aceleasi postari, provocand luni un protest al angajatilor.

Snap nu a specificat care dintre comentariile lui Trump pe care le considera incitante, insa directorul general Evan Spiegel le-a spus angajatilor intr-un memoriu duminica ca va „plimba discutia” pe continut diviziv si „mostenirea violentei rasiale si a nedreptatii din America”.

El a mentionat ca sectiunea Discover este „o platforma curatata, unde decidem ce promovam”.

Compania a declarat ca decizia de a elimina continutul presedintelui din Discover a fost luata in weekend.