Twitter va bloca legaturile care promoveaza discursul de ura si violenta

Twitter isi actualizeaza politicile cu privire la link-urile nesigure pentru a corela una dintre cele mai abuzive lacune. Incepand de joi, 30 iulie, reteaua sociala va cenzura tweet-urile care au legatura cu discursul de ura si violenta.

Intr-un tweet, Twitter a adaugat ca conturile care deseori au linkuri de tweet cu comportament urat pot fi de asemenea potential suspendate. Reteaua sociala tinde sa actioneze asupra legaturilor nesigure intr-unul din cele doua moduri: fie va interzice complet o legatura speciala, astfel incat sa nu poata fi retusat deloc sau sa afiseze un avertisment oricui face clic pe link.

Twitter va bloca linkurile catre „continut care promoveaza violenta impotriva, ameninta sau hartuieste alte persoane pe baza de rasa, etnie, origine nationala, caste, orientare sexuala, gen, identitate de gen, apartenenta religioasa, varsta, handicap sau boala grava”, spune politica actualizata.

Intrucat politicile de pe Twitter cu privire la link-uri nu au acoperit aceste categorii in trecut, utilizatorii rau intentionati au putut sa ocoleasca regulile retelei sociale prin tweeting-uri, in loc sa partajeze discursuri de ura sau continut violent.

„Scopul nostru este sa blocam legaturile intr-un mod in concordanta cu modul in care eliminam Tweeturile care incalca regulile noastre. Vom incepe sa luam masuri in conformitate cu aceste ghiduri actualizate joi, 30 iulie „, a scris un tweet cu ghidul oficial de asistenta al retelei de socializare.

In afara de discursul de ura, Twitter nu permite accesul la link-uri care redirectioneaza catre malware, escrocherii de tip phishing, site-uri web care vand „cumpara, vinde sau faciliteaza tranzactiile cu bunuri sau servicii ilegale”, „media sau alt continut creat de organizatii teroriste sau violente. grupari extremiste ”si multe altele.

In ultimele luni, pe masura ce pandemia coronavirusului continua sa impulsioneze dezinformarea si teoriile conspiratiei, Twitter si-a angajat activ politicile de legatura pentru a cenzura tweeturile inselatoare. In luna mai, de exemplu, a marcat o mana de adrese URL a filmului conspirativ, „plandemica” ca nesigura si a afisat un avertisment de precautie pentru oricine a incercat sa le viziteze.