Un bug misterios pentru aplicatia WhatsApp

 

O eroare WhatsApp provoaca blocarea aplicatiei daca un utilizator primeste o anumita bucata de text prin platforma de mesagerie.

Codul face ca aplicatia sa se blocheze infinit, ceea ce inseamna ca singura solutie este dezinstalarea si reinstalarea acesteia.

Mesajele utilizeaza siruri de caractere speciale care nu pot fi citite de aplicatia de mesagerie.

Aceste coduri WhatsApp recente par sa vina din Brazilia, unde devine o problema larg raspandita, potrivit Wabetainfo, care a raportat pentru prima data problema.
poate fi transmis si folosind carduri VCard, altfel cunoscute sub numele de fisiere de contact virtuale (VCF).

Aceste carduri de contact le permit oamenilor sa partajeze cu usurinta si sa adauge contacte noi in agenda lor.

Cand un utilizator deschide una dintre aceste carduri VC rau intentionate, aceasta poate contine 100 de contacte fiecare cu un nume inregistrat conceput pentru a bloca aplicatia.

Potrivit Ray Walsh, expert in confidentialitate digitala la site-ul web de comparatie tehnologica ProPrivacy, utilizatorii ar trebui sa isi schimbe setarile WhatsApp pentru a-si proteja aplicatiile de interferente.

„Pentru a se proteja, toti utilizatorii WhatsApp ar trebui sa intre in setarile lor pentru a schimba„ Cine ma poate adauga la grupuri ”de la„ Toata lumea ”la„ Contactele mele ”, deoarece acest lucru va reduce riscul de a fi adaugat la un grup folosit pentru a trece peste mesaj rauvoitor ”, a spus Walsh.

De asemenea, s-a recomandat ca utilizatorii care primesc un mesaj care contine un sir de caractere aleatorii sa se conecteze prin intermediul aplicatiei web WhatsApp pentru a bloca expeditorul si a sterge mesajul.

Apoi ar trebui sa schimbe setarile de confidentialitate ale grupului in „Contactele mele” sau „Contactele mele, cu exceptia …”

Acest lucru se poate face accesand meniul de setari WhatsApp, apoi Cont, Confidentialitate, Grupuri, apoi alegand una dintre cele doua setari din lista.

„WhatsApp a lansat si a inceput deja sa lanseze un patch care abordeaza acest lucru in ultima sa actualizare de software iOS”, a declarat un purtator de cuvant WhatsApp pentru The Independent.

„La fel ca in cazul oricarui produs tehnologic, incurajam ferm utilizatorii sa isi actualizeze aplicatia WhatsApp si sistemul de operare mobil si sa descarce actualizari ori de cate ori sunt disponibile”.

Alte platforme de mesagerie au suferit de asemenea opriri din cauza unor personaje ciudate.