Vom deschide usa cu ajutorul iPhone-ului?

Lista rapida de verificare mentala a „telefoanelor, cheilor, portofelului, etc.” inainte de a parasi casa ar putea fi curand redusa la „telefon, portofel”. Acest lucru se datoreaza faptului ca Apple ar putea introduce o noua functie care sa va permita sa va deblocati usa masinii si a casei cu iPhone-ul.┬áPotrivit informatiilor din presa internationala, cipul de comunicare in apropiere (NFC) din iPhone – responsabil pentru tranzactiile usoare din spatele unor lucruri precum Apple Pay – se zvoneste ca se extinde dincolo de capabilitatile actuale.

Schimbarea la comunicatiile din apropierea campului sau NFC, care urmeaza sa fie anuntata luna viitoare, ar putea deschide calea pentru utilizatorii de a utiliza dispozitivele iPhone pentru alte interactiuni sensibile la securitate, de la plata tarifelor pentru cumparaturile online, la deschiderea usii de la masina sau de la casa, verificand in acelasi timp identitatea proprietarului.

Cipurile NFC pot fi utilizate si intr-o varietate de alte modalitati, inclusiv in industria de ingrijire a sanatatii. Aceste informatii sunt legate de lansarea viitoare a iOS 12. Apple a raportat ca a lucrat la acest lucru incepand din 2014 cu HID Global, o companie de identitate de securitate si va anunta aceasta noua caracteristica la inceputul lunii iunie la Conferinta Mondiala a Dezvoltatorilor din 2018 (WWDC). Conferinta incepe pe 4 iunie, asa ca speram ca nu va trebui sa asteptam mult timp pentru a afla detalii oficiale despre aceasta ultima dezvoltare.