Windows 11 ar putea aduce in cele din urma aplicatii Android in Microsoft Store

Microsoft este pregatit sa vorbeasca mai mult despre „ce urmeaza pentru Windows” la un eveniment din 24 iunie, dar s-ar fi putut sa fie dezvaluite unele dintre lucrarile noului sistem de operare Windows 11, despre care se spune ca exista acum unele dovezi ca Microsoft ar putea lucra la un emulator nativ Android pentru Windows, potrivit unui nou raport al MSPoweruser.

Alimentarea raportului este o intrare specifica in jurnalul de schimbari pentru cea mai recenta versiune a subsistemului Windows pentru Linux. Jurnalele au doua mentiuni specifice despre Android. Se evidentiaza „fereastra de remediere a emulatorului Android nu este mobila atunci cand nu exista cadru”. O alta mentiune „remedierea ferestrei emulatorului Android nu se misca si se blocheaza la minimizare”.

Subsistemul Windows pentru Linux este conceput pentru dezvoltatori, deci nu este o surpriza sa vezi mentionarea Android acolo. Este mai probabil ca jurnalul de schimbari sa se refere doar la erorile cu care ar putea intampina dezvoltatorii atunci cand lucreaza la aplicatiile lor. Cu toate acestea, exista inca o mica sansa ca acesta sa fie ceva mai mare.

Microsoft ar putea folosi emulatia in subsistemul Windows pentru Linux ca mai mult ca baza pentru a aduce aplicatii native pentru Android in Windows si Microsoft Store. La sfarsitul anului 2020, zvonurile indicau ca Microsoft lucreaza cu dezvoltatorii pentru a face exact acest lucru, cu un proiect cunoscut sub numele de „Latte”.

Desigur, deoarece majoritatea aplicatiilor depind de serviciile Google Play, domeniul de aplicare al caruia ar functiona aplicatiile Android ar fi fost limitat. Dar, combinat cu mentiunile despre Android in jurnalul de schimbari, acest lucru sugereaza ca acesta ar putea fi de fapt o realitate pentru urmatoarea versiune de Windows.

Este un pic cam intins, dar CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, ar fi putut parea chiar sa-l tachineze in timpul conferintei dezvoltatorului Build 2021. In discursul sau, el a mentionat ca „in curand vom impartasi una dintre cele mai semnificative actualizari la Windows din ultimul deceniu pentru a debloca oportunitati economice mai mari pentru dezvoltatori si creatori”.

Nadella nu s-a oprit aici. El a mentionat de asemenea, salutand „fiecare creator care cauta cea mai inovatoare, noua platforma deschisa pentru a construi si distribui si a genera bani din aplicatii”.

Se pare ca acesta este un nou magazin Microsoft cu aplicatii Android, dar timpul ne va da spune. Intre timp, este posibil sa rulati aplicatii Android pe Windows prin aplicatia Telefon si link catre Windows sau prin programe terte.